nieuws

Praat mee: Openbaar bestuurders moeten beter beschermd worden tegen bedreigingen

Praat mee: Openbaar bestuurders moeten beter beschermd worden tegen bedreigingen
Praat mee: Openbaar bestuurders moeten beter beschermd worden tegen bedreigingen © Flickr / Art Crimes
Openbaar bestuurders moeten beter beschermd worden tegen bedreigingen
Ziet u geen mogelijkheid te stemmen? Klik dan hier.
Bedreigingen via social media, stenen door de ruiten, auto's in brand gestoken: vorig jaar kregen weer meer lokale bestuurders te maken met agressie of geweld. Ook in Overijssel hebben veel burgemeesters en wethouders ermee te maken.
Uit cijfers die eind juni bekend werden gemaakt door minister Ollongren van Binnenlandse Zaken blijkt dat het aantal bedreigingen van burgemeesters en wethouders nog steeds groeit.

De minister kondigde destijds een aantal maatregelen aan, zoals een landelijk Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur dat direct kan worden ingezet bij incidenten. En er wordt extra ingezet op bewustwording, opleiding en training in het omgaan met agressie en geweld.?
Is dit wel genoeg? Moeten we niet nóg meer optreden om het aantal bedreigingen te laten zakken? Of is dit gewoon een risico van het vak? Praat er over mee. Via Facebook, op onze site of spreek een bericht in via WhatsApp op 06 57 03 33 33.

Gisteren vroegen wij uw mening over de zoutwinning. Bijna 78 procent van de mensen in Overijssel vindt dat er een spaarpotje moet komen eventuele schade door zoutwinning in Twente. 22 procent vindt dat (nog) niet nodig. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.