Wereldreizigers Kuwas en Osman met goed gevoel naar Heerenveen

Na potjes als Grenada-Curacao en Kirgizië-Syrië wacht voor Mo Osman en Brandley Kuwas komend weekend weer de eredivisie met SC Heerenveen-Heracles Almelo. De twee spelmakers van Heracles konden dit weekend wat airmiles bijschrijven, maar keerden met een goed gevoel terug.

Mo Osman debuteerde voor Syrië, en Brandley Kuwas had met een treffer een aandeel in de 10-0 zege van Curacao op Grenada. Omdat het een duel in de Nations League betrof kan Kuwas nu definitief niet meer voor Nederland uit komen. In het verleden werd Kuwas nog wel eens gepolst door bondscoach Danny Blind. "Het is heel simpel, ik heb lang gewacht maar niks gehoord. Dan houdt het op. Ik ben hartstikke blij dat ik voor Curacao heb gekozen."

Osman

Mo Osman woont sinds zijn derde in Nederland en heeft weinig meegekregen van de taal en cultuur in Syrië. Nu er een Engels sprekende coach is bij Syrië, durfde de middenvelder het aan. "Ik had wel eens van het volkslied gehoord, maar ik kan het niet meezingen." Osman stond zowel tegen Oezbekistan (1-1) als Kirgizië (1-2) in de basis. In januari hoopt Osman mee te doen aan de Asian Games. 

Breukers

Afgaande op de tactische training van donderdag lijkt Tim Breukers weer de voorkeur te krijgen als rechtsback. In de vorige twee wedstrijden koos Wormuth voor Droste. Het middenveld bestaat vermoedelijk uit Osman, Duarte en Van Nieff. 

Niet veel anders

"Er zal niet veel anders zijn ten opzichte van onze laatste wedstrijd tegen AZ, misschien een wisseling op één of twee posities. Ik heb Heerenveen gezien tegen VVV en Feyenoord, het is een ploeg die goed combinatievoetbal speelt", aldus trainer Frank Wormuth over de wedstrijd.

Heracles Almelo kende een wisselende competitiestart met goede resultaten tegen Ajax (uit 1-1) en AZ (thuis 3-2), maar ook de uitglijder bij Willem II (uit 5-0). Het duel tussen SC Heerenveen en Heracles Almelo begint zondag om 14:30 en is live te volgen op De Oosttribune bij Radio Oost. 

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: