Ook Olympia's Tour heeft last van politiestaking

De landelijke politiestaking heeft mogelijk ook gevolgen voor Olympia's Tour. De start van de vierde etappe van de wielerwedstrijd is vrijdag in Nijverdal.

Tijdens Olympia's Tour worden de wielrenners op de openbare weg begeleid door motoragenten. Gedurende de staking komt de politie alleen in actie voor hoogst noodzakelijke meldingen en niet voor sportevenementen. 

Start later

"We hebben begrip voor de actie van de politie, maar uiteraard is onze hoop dat we onze wedstrijd zoals gepland kunnen voortzetten", zegt koersdirecteur Thijs Rondhuis. "We moeten alle opties open houden en hebben begrepen dat er bij de start in Nijverdal op vrijdag in ieder geval niet - zoals voorzien - om 12 uur gestart kan worden als gevolg van een eerste actiemoment van de politie."

Voortdurend overleg

"Organisatie en politie zijn donderdag en vrijdag in voortdurend overleg over de situatie. We vragen alle betrokken partijen - gemeenten, toeschouwers en renners - om begrip en zullen zo snel mogelijk duidelijkheid geven over het vervolg van de wedstrijd", aldus de koersdirecteur.

Olympia's Tour is maandag begonnen in Assen en duurt nog tot en met zondag.

Betaald voetbal onzeker

Eerder werd al bekend dat het onzeker is of duels in het betaalde voetbal wel door kunnen gaan tijdens de politiestaking van komend weekend.

Deel dit artikel: