Werkzaamheden Boekelosebrug Hengelo lopen half jaar uit

De werkzaamheden aan de nieuwe Boekelosebrug in Hengelo lopen een half jaar uit. De nieuwe brug zou eigenlijk eind dit jaar open gaan, dat wordt nu uiterlijk 1 juni 2019.

Het ontwerptraject heeft meer tijd gevraagd dan oorspronkelijk gedacht. Ook is er bodem- en grondverontreiniging aangetroffen die niet was voorzien, zo laat de gemeente Hengelo weten. 

Nieuwe wegdek eind oktober 'ingevaren' 

Samen met aannemer Dura Vermeer probeert de gemeente de vertraging zoveel mogelijk in te halen. In de week van 29 oktober wordt in elk geval het nieuwe wegdek van de brug 'ingevaren'. Van 2 tot en met 4 november is er door werkzaamheden bij de brug geen scheepvaart mogelijk op het Twentekanaal ter hoogte van Hengelo. 

Breemarsweg gaat ook dicht

Tot dat de nieuwe brug in gebruik kan worden genomen moet het verkeer omrijden via de Oelerbrug en de Boortorenweg. Vanaf aanstaande maandag komt daar nog een verkeersbelemmering bij. De Breemarsweg, vlakbij de Oelerbrug, is van 17 september tot en met 9 november afgesloten voor al het verkeer vanwege werkzaamheden. Deel dit artikel: