Expeditie Oost: Zwervende familie strijkt neer in Saasveld

Saasveld heeft er sinds vanmiddag drie bijzondere inwoners bij: Bob, Cathelijn en Lelie Radstake. Het markante hippie-echtpaar en hun dochtertje reizen al de hele zomer met hun woonwagen dwars door Overijssel, op zoek naar een permanente woonplek. Die hopen ze nu, even buiten Saasveld, gevonden te hebben.

Noodgedwongen 

De familie Radstake woonde tot eind juni aan de boorden van de Vecht, in Dalfsen. Maar die stek moesten ze noodgedwongen (op last van de gemeente) verlaten. Sindsdien zwerft het gezin van plek naar plek in Overijssel. Bob: “Maar we willen uiteindelijk weer een vaste stek voor onszelf. Hopelijk wordt dat Saasveld”.

Braak
De “Tiny Temple”, zoals de rijdende woonwagen van het stel ook wel genoemd wordt, staat nu op een terrein aan de rand van Saasveld. Bob: “Dit was vroeger een camping. Nu ligt het al jaren braak". De grote berg puin die er ligt stoort hem niet: "ik hou van bergen".  

Warm welkom 
Het gezin hoopt op een warm welkom in “Soaseld”. “Mensen zijn van harte welkom om bij ons langs te komen. Dan kunnen we onze prachtige toekomstplannen toelichten.

Deel dit artikel: