Opnames in Deventer voor tv-serie over Tweede Wereldoorlog

Zondag 16 september zijn er in de vroege ochtend opnames voor de tv-serie Paratrooper in Deventer bij de Wellekade. De serie gaat over de oorlogsverhalen van Britse soldaten in de Tweede Wereldoorlog.

"We beginnen rond 03.00 uur met de opnames, tot ongeveer half 12. We filmen grote delen op de brug", zegt woordvoerder Pieter van IJzendoorn. "We hebben in Deventer een draaidag voor de trailer over de aflevering van de slag om Arnhem. De beelden woorden ook in de uiteindelijke aflevering gebruikt."

Lance Nielsen

De van oorsprong Engelse serie is geschreven door Lance Nielsen. De Brit is ook de regisseur. "Nielsen heeft de afgelopen jaren enorm veel research gedaan om de verhalen zo goed mogelijk te kunnen vertellen in de serie. Het zijn stuk voor stuk waargebeurde oorlogsverhalen."

Netflix

"Afgelopen donderdag zijn we in Engeland begonnen met de eerste opnames. De serie gaat bestaan uit tien afleveringen waarvan er zich één afspeelt in het oosten van Nederland. We hopen binnen een maand de trailer online op social media te plaatsen. De daadwerkelijke serie hopen we volgend jaar op bijvoorbeeld Netflix te laten verschijnen."

Kijken bij opnames

Mensen die willen komen kijken bij de opnames morgenvroeg zullen niet veel zien. "De gemeente Deventer sluit bepaalde delen van de stad af, daardoor is er mogelijk niet veel te zien van de opnames. Een grote pluim trouwens naar de gemeente, die alles goed geregeld heeft."

Meer over dit onderwerp:
Deventer film Slag om Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: