Politiebonden en overheid bereiken akkoord, acties van de baan

De politiebonden en de overheid hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De acties die om 18:00 uur zouden beginnen, gaan niet door.

Minister Grapperhaus van Justitie & Veiligheid had een kort geding aangespannen tegen de acties, maar die rechtszaak gaat dus ook niet door.

De minister was bang dat op sommige plekken de veiligheid in het geding zou komen. De politie zou tijdens de acties alleen bij spoed uitrukken, en niet aanwezig zijn bij grote evenementen.

FC Twente

In Zwolle had dat voor problemen kunnen zorgen. Daar vinden komend weekend meerdere evenementen tegelijk plaats en stonden organisatoren voor een uitdaging om tijdens de acties toch de veiligheid te garanderen.

Ook voor voetbalclubs is het een opluchting dat de acties van de baan zijn. De wedstrijd van FC Twente bij FC Dordrecht in de 1e divisie gaat vanavond 'gewoon' door. Door de mogelijke politie-acties was lang onduidelijk of er gespeeld ging worden.

Meer loon

De politiebonden, het ministerie en de korpsleiding hebben afgesproken dat de politie er de komende drie jaar ruim 8 procent salaris bij krijgt. Ook wordt de werkdruk aangepakt door meer personeel aan te nemen en krijgen politiemensen meer zeggenschap over hun rooster.

Meer over dit onderwerp:
politie cao Nieuws
Deel dit artikel: