PEC Zwolle wil zege op Groningen vervolg geven: "Nu een reeks neerzetten"

PEC Zwolle gaat zondagmiddag tegen Vitesse proberen om voor het eerst dit seizoen punten te pakken in eigen stadion.

In een uitwedstrijd is dat al wel gelukt; door de overwinning op FC Groningen (0-1) is PEC Zwolle in ieder geval van de hatelijke nul af. "Ik weet niet of het een bevrijding was, maar het was wel een opsteker", vindt Mike van Duinen.

Boost voor team

"We hadden een paar wedstrijden ongelukkig verloren en ook een wedstrijd absoluut minder gespeeld. Tegen Groningen was het ook niet groots, maar als je op basis van strijd de overwinning over de streep kan trekken dan is dat wel een boost voor het team. Nu moeten we zien dat we een reeks gaan neerzetten."

Tegenstander Vitesse boekte dit seizoen ook pas één overwinning (5-1 tegen Groningen), maar pakte in de beide uitwedstrijden tegen Heerenveen (1-1) en AZ (0-0) een punt. 

"Ik verwacht een redelijk gelijkopgaande wedstrijd, waarin wij misschien wat meer de bal zullen hebben", aldus de spits van PEC Zwolle. "Niet in het mes lopen door onnodig balverlies te lijden; ik denk dat dat vooral een aandachtspuntje is."

Blessures na oefenduel

Het is nog onduidelijk of Kenneth Paal kan starten tegen de ploeg uit Arnhem. De linksback liep in de oefenwedstrijd tegen Heerenveen (1-0 winst) een lichte knieblessure op. Paal heeft de groepstraining inmiddels wel weer hervat. Ouasim Bouy brak in datzelfde oefenduel zijn neus, maar is gewoon inzetbaar. 

Doelman Diederik Boer ontbreekt nog wel vanwege een knieblessure.

Live op radio

Het duel met Vitesse is zondagmiddag vanaf 16.45 uur live te volgen in De Oosttribune op Radio Oost.

Deel dit artikel: