Een toekomst voor Marijn: over een koekiemonster en kabinetsplannen

‘We willen zorg die zich aanpast aan mensen, in plaats van andersom’, staat in het programma ‘Onbeperkt Meedoen’ dat het Kabinet in juni aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.  Mensen met een beperking moeten volgens het kabinet meer naar eigen wens en vermogen kunnen meedoen aan de samenleving. Dat klink Miranda van Dijk, moeder van de meervoudig gehandicapte Marijn als muziek in de oren.

Ze heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan haar verslag over de zoektocht naar een geschikte woonruimte voor haar zoon Marijn. Een echt koekiemonster, trouwens. En wat doe je dan als de favoriete koekjes van je zoon uit de handel worden gehaald. Lees erover in haar nieuwe blog.

De zoektocht van Miranda en haar man Alco gaat verder. Miranda moest tijdens de zoektocht regelmatig denken aan het programma dat het kabinet in juni presenteerde. 

"In het programma staat onder meer dat het niet alleen gaat om de geschiktheid van een woning, maar dat het ook gaat om de benodigde zorg en het sociale netwerk", schrijft Miranda.  "Dit vat precies samen wat de zoektocht voor ons als ouders zo ingewikkeld maakt. We zoeken naar een geschikte woonlocatie, maar er komt zoveel meer bij kijken. Marijn kan niet zelf aangeven wat hij wil en waar hij behoefte aan heeft."

Klik hier of op onderstaande foto om meer te lezen over de zoektocht van Miranda en Alco van Dijk.

In gesprek met de orthopedagogen van de Baalderborggroep (Foto: Miranda van Dijk)
In gesprek met de orthopedagogen van de Baalderborggroep
Deel dit artikel: