Zoekactie naar in Enschede vermiste vrouw levert niks op: "Geen enkel aanknopingspunt"

Een nieuwe zoekactie naar een 72-jarige vrouw in Enschede heeft gisteren niks opgeleverd. De vrouw is vandaag precies twee weken vermist, nadat ze wegliep uit het MST-ziekenhuis.

Eerdere zoekacties van onder anderen de politie hadden ook geen succes. Omdat er geen verdere aanwijzingen meer zijn, is de politie gestopt met zoeken. De familie deed samen met het Rescue Team Friesland gisteren een nieuwe poging, wat ook niks heeft opgeleverd.

"Met de handen in het haar"

De familie zit inmiddels met de handen in het haar, vertelt dochter Louise. "De zoekactie heeft helemaal niks opgeleverd. Er is geen enkel aanknopingspunt." Er werd met duikers, speurhondenteams en zo'n honderd vrijwilligers gezocht naar de vrouw.

Er werd gezocht bij het Rutbeek, Groot Brunink, Smallenbroek en het Eikenbos. Volgens de familie is de kans het grootst dat de vrouw in de bossen ten zuiden van Enschede is, omdat dit gebied bekend is voor haar.

De vrouw heeft een mindere conditie, maar is wel instaat om afstanden te lopen.   

Gigantisch bosgebied

Dat het zoekgebied enorm groot is, maakt de zoektocht nog moeilijker. "Het is een gigantisch bosgebied en daar kom je pas achter als je gaat zoeken. We hebben dagelijks nog contact met de politie, maar ze zijn echt afhankelijk van de tips."

De familie hoopt dat mensen alert blijven en de politie inlichten als ze de vrouw gezien denken te hebben. De vrouw verbleef op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Enschede. Ze zat op een open afdeling, waardoor ze gewoon naar buiten mocht.

Deel dit artikel: