Spetterend begin Nationale Sportweek in gaststad Deventer

Met workshops kanovaren en zeilen is de landelijke Nationale Sportweek vanuit Deventer spetterend begonnen.

Vanwege het 1250-jarig bestaan van Deventer vindt de landelijke opening van de Nationale Sportweek vandaag in de Hanzestad plaats. Dat gebeurt vanavond officieel met veel show en entertainment op sportpark Keizerslanden.

Jachthaven

Maar vandaag werd er al volop gesport op diverse locaties in de stad. Veel watersport in de jachthaven bijvoorbeeld. En atletiek bij Daventria, waar de Deventer topatlete Eefje Boons een workshop hordenlopen gaf. Maar ook baanwielrennen, skeeleren, rolstoeltennis en vele andere sporten komen aan bod.

In totaal werken 38 Deventer sportclubs aan de Nationale Sportweek in Deventer mee. En daar is de Deventer wethouder Kolkman trots op: "Het zegt heel veel over de enorme breedte van de sport in Deventer. En ook over al die vrijwilligers van de clubs die dit evenement mogelijk maken."

Blijven sporten

Directeur Aschwin Lankwarden van het Deventer Sportbedrijf hoopt dat de Nationale Sportweek tot veel meer bewegende mensen leidt. "Aansluitend bij de doelstelling van sportkoepel NOC*NSF hopen we ook dat de week het effect heeft dat mensen ook ná de kennismaking tijdens de sportweek blijven sporten."

De feestelijke opening op sportpark Keizerslanden begint vanavond om 20.00 uur. Vanuit verschillende hoeken in de gemeente Deventer wordt een fietsestafette opgezet, die eindigt op sportpark Keizerslanden. Ook zijn er verschillende artiesten die optreden, onder wie oud-judokampioen Dennis van der Geest als deejay.

De activiteiten rond de Nationale Sportweek in Deventer duren nog tot en met donderdag.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Nationale sportweek Nieuws
Deel dit artikel: