Bouwvergunning voor zorghotel De Zwanenhof in Zenderen in gevaar

De bouwvergunning voor zorghotel De Zwanenhof bij Zenderen dreigt te sneuvelen bij de Raad van State.

De Raad constateerde vandaag tijdens een bezwarenzitting dat de vergunning mogelijk meer bouwruimte geeft dan het bestemmingsplan toelaat. De gemeente Borne kwam met een berekening die de Raad niet echt overtuigde.

De raadsvoorzitter nam zelfs een voorschot op de uitspraak door te vragen wat de gemeente zal doen als de vergunning onderuit gaat.

Tien procent extra
Volgens de gemeentewoordvoerster geeft het bestemmingsplan de ruimte om tien procent extra te bouwen. Dat moet voldoende zijn om het bouwplan dat nu op tafel ligt toch te realiseren.

Als dat niet lukt, dan kan het gemeentebestuur het project bij uitzondering toch laten doorgaan.

Creatieve boekhouding
Marcel Middelkamp zegt dat de gemeenteraad daar anders over denkt. Hij maakte als raadsman van twee buren van De Zwanenhof bezwaar tegen de vergunning. In zijn ogen heeft de gemeente creatieve boekhouding toegepast om het zorghotel mogelijk te maken.

Zo zijn de balkons aan de gevel van het zorghotel niet meegerekend bij het aantal vierkante meters waarvoor de gemeente de vergunning gaf. Worden de balkons wel meegerekend, dan wordt het zorghotel veel groter dan het bestemmingsplan toelaat.

"Geld is op"
Volgens Middelkamp ligt de bouw van het zorghotel nu stil, vermoedelijk omdat het geld op is. De advocate van De Zwanenhof ging daar niet op in. Ze zegt dat het zorghotel eind dit jaar gebruiksklaar zal zijn.

De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: