Rijssen neemt na acht maanden al afscheid van eerste centrummanager

De samenwerking tussen ondernemersvereniging HABI in Rijssen en centrummanager Arjan te Lintelo wordt na acht maanden niet verder voortgezet. "De verwachtingen van de HABI waren anders dan het resultaat tot nu toe", zegt Ard Wessels van de HABI.

Sinds 1 januari besteedde de centrummanager ongeveer één dag per week aan het promoten van het Rijssense centrum, waarbij de focus op nieuwe activiteiten in het centrum moest komen te liggen.

"Helaas hebben wij te weinig vernieuwing gezien en werd er teveel op dezelfde activiteiten geleund als altijd", zegt Wessels. "Verder is er een te groot verschil van inzicht over wat er nodig is om het centrum van Rijssen toekomstbestendig te maken en te houden."

Niet mislukt

Volgens Wessels is het project 'centrummanager' overigens niet meteen mislukt. "We zetten het even op een laag pitje, maar het is de bedoeling dat we op termijn een nieuwe manager aanstellen."

Volgens Wessels is er veel ervaring opgedaan. "Er moeten eigenlijk meer partijen participeren om het goed te laten slagen. Denk hierbij aan vastgoedontwikkelaars en gemeente."

Wachten

Het is nu eerst wachten op de gemeenteraad voordat er een nieuwe manager aangesteld gaat worden. Want er is meer geld nodig. In november beslist de gemeenteraad of het gebied waarin reclamebelasting geheven wordt uitgebreid gaat worden. "Zonder deze extra inkomsten is een centrummanager financieel niet haalbaar", zegt Wessels.

De ondernemersvereniging wilde niet op wachten tot de gemeente op termijn gaat participeren en betaalt de manager uit eigen zak. "Maar dit kunnen wij maximaal twee jaar volhouden."

Te Lintelo stopt per 1 november. Tot die tijd helpt hij de HABI met het ontwikkelen van activiteiten en ook daarna zal hij de HABI nog van advies voorzien.

Deel dit artikel: