nieuws

FC Twente herstelt zich van zeperd en zegeviert over FC Dordrecht

FC Twente heeft zich tegen FC Dordrecht hersteld van de pijnlijke nederlaag die het vorige week leed tegen Top Oss. In het Riwal Hoogwerkers Stadion zegevierde de ploeg van trainer Marino Pusic met 0-2.
Na een aftastende beginfase was het uitgerekend Peet Bijen die de score opende in Dordrecht. De mandekker, die zijn basisplaats kwijtraakte aan Nacho Monsalve, tikte een indraaiende voorzet van Aitor Cantalapiedra achter FC Dordrecht-doelman Bryan Janssen: 0-1.

FC Twente op 0-2

FC Twente was heer en meester en verdubbelde na iets meer dan een half uur voetbal de marge. Wederom stond Cantalapiedra aan de basis met een vrije trap, maar die werd ditmaal door Dordrecht-verdediger Antonio Stankov in eigen doel gewerkt: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Goal Dordrecht afgekeurd

In de tweede helft had FC Twente het beduidend lastiger met FC Dordrecht en leek de thuisploeg op 1-2 te komen. Joël Drommel keerde een vrije trap waarna de bal voor de voeten van Marko Maletic belandde. De Serviër verschalkte Drommel, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Grote kansen

FC Dordrecht ging op jacht naar een treffer, maar het was FC Twente dat de beste kansen kreeg. Schoten van Matthew Smith en Cantalapiedra leverden echter geen goal op. De grootste was voor invaller Ulrich Bapoh. Na een razendsnelle counter schoot hij slap in en verdween de bal naast het doel. Bapoh leek even later alsnog te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. 
FC Dordrecht - FC Twente 0-2
0-1 Bijen (19)
0-2 e.d. Stankov (33)
Arbiter: Gerrets
Geel: Breedijk, Maletic; Brama, Cantalapiedra, Ramos
FC Dordrecht: Janssen, Stankov, Breedijk, Monstma, Ormonde-Ottewill; Kok, Peijnenburg, Timmermans; Mourgos (Cijntje/46), Maletic, Zamouri (Haydary/46).
FC Twente: Drommel; Ramos, González, Bijen, Ricardinho; Smith (Zekhnini/82), Brama, Hölscher; Cantalapiedra, Boere (Bapoh/77), Espinosa.
Bekijk hier de statistieken van FC Twente na het duel in Dordrecht. De stand van de Keuken Kampioen Divisie is hier te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.