Bijen gevierde man na zege bij Dordrecht: "Dit voelt heel goed, geweldig''

Peet Bijen moest het de afgelopen weken doen met een plek op de reservebank, maar stond tegen FC Dordrecht weer in de basis. Met een doelpunt en een degelijke wedstrijd, kan de verdediger terugkijken op een prima avond.

"Dit voelt heel goed, geweldig. Als je er even naast hebt gestaan en je speelt zo'n wedstrijd, dan is dat heel fijn", vertelt Bijen. "Je wilt altijd spelen, dan is het zuur wanneer dat niet zo is. Maar dan gaat de knop weer om. Als je er dan iemand geblesseerd (Nacho, red.) raakt, moet je er staan. Daar was ik op voorbereid."

Hoofdrol

Bijen had een hoofdrol in Dordrecht. Na twintig minuten opende hij de score uit een vrije trap van Aitor Cantalapiedra. "Die bal die viel daar en ik stond op de goede plek", vertelt hij met een grote glimlach.

Lastige tweede helft

Desondanks had FC Twente het in de tweede helft wat lastiger. "Ze gooiden er een extra spits bij en speelden vaker de lange bal. Daar kregen wij niet echt de grip op. Maar we stonden goed en vergaten uiteindelijk de score uit te bouwen. Dat is iets waar we aan moeten werken. Dan maak je het voor jezelf een stuk makkelijker en speel je die wedstrijd eenvoudiger uit", aldus Bijen.

Meer over dit onderwerp:
FC Twente Peet Bijen Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: