Van der Leij bezorgt HHC Hardenberg drie punten tegen Excelsior Maassluis

Rob van der Leij viert zijn eerste doelpunt tegen Excelsior Maassluis
Rob van der Leij viert zijn eerste doelpunt tegen Excelsior Maassluis © Pro Shots
HHC Hardenberg heeft haar tweede zege van het seizoen binnen. In eigen huis won de ploeg van trainer Gert Jan Karsten met 2-0 van Excelsior Maassluis.
HHC kwam al vroeg in het duel op voorsprong. Rob van der Leij opende in de tiende minuut de score en maakte zodoende zijn derde treffer van het seizoen. Kort hierna kwam de thuisploeg goed weg toen Stephan Kruithof namens Excelsior Maassluis de paal raakte. Ondanks dat de bezoekers vaak in kansrijke positie kwamen, ging HHC met een 1-0 voorsprong de rust in.
In het tweede bedrijf verzuimde HHC de marge te verdubbelen. Shkodran Metaj mocht aanleggen vanaf elf meter, maar stuitte op Excelsior Maassluis-goalie Jean-Paul van Leeuwen. Aan de andere kant voorkwam Ramon Nijland even later een doelpunt van Milan van Ewijk, die van dichtbij uit kon halen. Een kwartier voor het einde gooide Van der Leij met zijn tweede treffer het duel definitief in het slot: 2-0.
HHC Hardenberg - Excelsior Maassluis 2-0
1-0 Van der Leij (10)
2-0 Van der Leij (79)
Bijz: Metaj mist penalty (62)
Bekijk hier de statistieken van HHC Hardenberg. De stand in de Tweede Divisie is hier te vinden.