Hellendoorn Rally 2018: "Ik ben blij als ze weer aan de keukentafel zitten"

Met meer dan honderd auto’s aan de start, staat de Hellendoorn Rally ook vandaag weer garant voor spectaculaire autosport. Een prachtig evenement, zeker voor de toeschouwers.

De Hellendoorn Rally bestaat uit verschillende etappes, ook wel proeven genoemd. Eén van die proeven ging vanmiddag langs Mageleresch, vlakbij Den Ham. Deze route ging gedeeltelijk over een zandweg.

Zo'n zeventig toeschouwers verzamelden zich daar in een naastgelegen weiland. 

Zwarte neus

En dat crossen over een zandweg zorgt voor de nodige stofwolken. De fanatieke toeschouwer is dan ook makkelijk te herkennen aan zijn zwarte neus. "Tja, dat hoort er natuurlijk ook bij, hè?!", zegt een toeschouwer.

Hij komt hier voor het grove geweld, zo zegt hij. "Het geluid hoort er ook bij. Gewoon gas geven en nergens aan denken."

Een familie-ding?

Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers. En deze bezoekers hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn allemaal gek van auto's óf van rallyrijden.

Dit geldt ook voor familie Aufderhaar. Het stel staat samen met hun kleinzoontje te wachten voor de hekken bij de zandweg tot hun dochter voorbijrijdt. Hun schoonzoon kwam eerder al voorbij crossen in een Ford Escort.

Spannend

"Het is niet echt een familie-ding, dat niet. Maar mijn dochter ontmoette haar vriend toevallig bij de auto's en beiden doen ze dus mee aan de rally."

Hoewel vader Gerrit Aufderhaar vooral heel trots is op dochter en schoonzoon, blijft hun deelname spannend. "Ik ben blij als ze heelhuids over de finish rijden en ze gewoon weer aan de keukentafel zitten."

Meer over dit onderwerp:
sport regio Almelo Hellendoorn rally Nieuws
Deel dit artikel: