Kunstveiling Aveleijn brengt meer dan 2500 euro op

Een kunstveiling van zorgorganisatie Aveleijn heeft vanmiddag in Hengelo 2650 euro opgebracht. Alle werken zijn gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking.

De veiling was bij AtelierZ in Hengelo, een dagbestedingslocatie van Aveleijn waar de cliënten de werken hebben gemaakt. "Ondanks de matige opkomst van vijftien bieders, hebben we toch 35 werken verkocht. Sommige mensen liepen met meerdere kunstwerken naar buiten. Dat is hartstikke mooi", zegt Brigitte van Diermen van Aveleijn.

"Het geld gaat naar de kunstontwikkeling van de cliënten", zegt Van Diermen. "We kopen onder andere nieuwe materialen om mee te werken, maar we organiseren ook workshops en bezoeken exposities. 

Rogier van Eijcken
Eén van de verkochte werken is 'De Vissen' van Rogier van Eijcken. Volgens Van Diermen had Rogier een topdag: "Op het het werk van Rogier werd flink geboden. Tijdens de veiling zat hij in de zaal. Telkens als er een nieuw bod kwam, keek hij naar achteren en dan zag je hem glunderen."

Het werk van Van Eijcken werd voor ongeveer 110 euro verkocht. "Daar was hij erg trots op", zegt Van Diermen. 

Frank Kerckhaert
Oud-burgemeester van Hengelo Frank Kerckhaert had de taak om de veiling in goede banen te leiden. "Dat deed hij echt geweldig", zegt Van Diermen. "Als de veiling in een dipje kwam, zorgde hij weer voor een goede sfeer."

Aveleijn hoopt volgend jaar weer een veiling te organiseren.

Meer over dit onderwerp:
aveleijn Regio Hengelo Kunst veiling Nieuws
Deel dit artikel: