Buurtbewoners in Haaksbergen helpen politie handje bij aanhouding verdachte man

De politie in Haaksbergen heeft gisteravond een man aangehouden, met dank aan oplettende buurtbewoners. Een vrouw had de man zien sluipen achter haar huis, waarna hij dit ook bij woningen in andere straten deed.

De vrouw achtervolgde hem en zag hem een route lopen langs de Smitterijweg, Leemdijk. Wottelweg, Zoomweg en de Oude Enschedeseweg. Op de Smitterijweg riep de buurtbewoonster de hulp in van mensen die op straat liepen, waarna de man werd vastgehouden.

De man sprak gebrekkig Engels, had geen identiteitsbewijs bij zich en gaf een valse identiteit op. Bovendien had hij een lege rugzak en een schroevendraaier bij zich. Hij werd aangehouden door de politie voor het zich niet kunnen legitimeren, opgeven van een valse naam en het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen.

Gevangenisstraf

Op weg naar het arrestantencomplex in Borne koos de man eieren voor zijn geld en gaf zijn ware identiteit op, zo meldt de politie op Facebook.  De man had geen vaste woon- of verblijfplaats en bleek al een crimineel verleden te hebben. Ook had hij nog een gevangenisstraf van 39 dagen open staan. Die straf zit de man na het politieonderzoek alsnog uit.

Bij de politie in Haaksbergen zijn vooralsnog geen meldingen binnengekomen van inbraken door de man.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Haaksbergen 112 Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: