Meisje (6) overleden aan verwondingen na ongeluk met grasmaaier in Kampen

Het 6-jarige meisje dat afgelopen woensdag ernstig gewond raakte bij een ongeval met een grasmaaier in Kampen is aan haar verwondingen overleden. Dat bevestigt burgemeester Koelewijn van Kampen. 

"Ik heb gisteravond nog contact gehad met de familie van het meisje en toen zag het er niet goed uit. Vanochtend kreeg ik bericht van centrum voor jeugd en gezin dat het meisje is overleden", vertelt burgemeester Bort Koelewijn.

Ongeval

Het ongeval gebeurde woensdagochtend 12 september rond half elf op een groenstrook aan de Bouwkamp in de wijk Onderdijks, vlakbij een basisschool. Een 19-jarige inwoner uit Kampen en medewerker van de gemeente bestuurde de grasmaaier en is na het ongeval aangehouden en verhoord.

Het centrum voor jeugd en gezin heeft op dit moment contact met de school waar het meisje op zat om ondersteuning te bieden waar nodig. Burgemeester Koelewijn laat weten dat hij een condoleance bericht gestuurd heeft aan de familie en vertelt: "Ons hart is vol verdriet en onze gedachten zijn bij de familie".

Naar de toedracht van het ongeval is een onderzoek ingesteld. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kampen Ongeval 112 Nieuws
Deel dit artikel: