Shirts Cruijff en Cantona van Denekamper te zien op tentoonstelling

Gedragen wedstrijdshirts van de voetballers Zlatan Ibrahimovic, Eric Cantona, David Beckham en Johan Cruijff. Het zijn enkele shirts uit de indrukwekkende collectie van Jesse Rabbeljee uit Denekamp. Om anderen ook te laten genieten van de unieke exemplaren, stelt hij een deel van de shirts tentoon in Rotterdam.

"De één geeft er nog geen cent voor en de ander wordt er heel warm van. Ik word er heel warm van en verzamel ze al achttien jaar", vertelt Rabbeljee.

"Ik was in 1991 in Amerika en toen kwam ik in een vintage-shop een shirt tegen van Nantes, van Adidas. Die vond ik best wel cool, alleen in die tijd was het nog niet in om in vintage-kleding te lopen. Zo is het gegroeid."

Meest bijzonder

Twaalfhonderd heeft hij er in totaal. Van gedragen wedstrijdshirts tot fanshirts. "Ik heb aardig wat shirts gekregen van spelers door de jaren heen. En ik heb er wat gekocht en geruild."

In zijn collectie zitten meerdere bijzondere shirts. "Het shirt van Bert van Marwijk, uit zijn begintijd bij Go Ahead Eagles, dat vind ik wel een heel mooi shirt. Dat is helemaal afgedragen, je ziet dat de speler het shirt gewoon één à twee seizoenen heeft gedragen."

Sinds kort heeft hij ook een shirt van Johan Cruijff. "Dat stond al heel lang op mijn lijst, maar het is gewoon heel erg moeilijk om daar aan te komen. Dat shirt is extra bijzonder omdat het heel kort is gedragen en ook nog eens met nummer 9. Daar heeft hij maar één seizoen mee gespeeld. Dit blauwe TDK-shirt van Ajax komt uit 1981 en toen was de regel dat basisspelers de nummers 1 t/m 11 moesten hebben."

Tentoonstelling
De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met voetbalmagazine Staantribune en kledingmerk Robey Sportswear en is van donderdag 4 tot en met zondag 7 oktober te zien in het gebouw van Robey aan de Piekstraat in Rotterdam. De opbrengst van de tentoonstelling gaat naar Support Casper.

Meer over dit onderwerp:
Denekamp Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: