Theatervoorstelling Vita laat kinderen 'echt naar kunst kijken'

Kinderen verwonderen met kunst. Dat is het doel van de tentoonstelling 'Vita' in Rijksmuseum Twenthe. Vrijdag ging de voorstelling in première.

"De voorstelling Vita gaat over een vrouw die vanuit Groningen een plekje is gaan zoeken in Enschede. Maar ze kan nergens haar plekje vinden. Toen bedacht ze dat ze van haarzelf wel een kunstwerk kon gaan maken, want waar heeft alles een plekje? In een museum", vertelt Regine Hilhorst, één van de Vita speelsters.

"We gaan in Rijksmuseum Twenthe langs alle zalen van Ars Longa Vita Brevis, een tentoonstelling over de menselijke conditie. Vita speelt met de hedendaagse kunstwerken en vindt zo gaandeweg haar plekje. Ik vind het echt prachtig om met dit decor te kunnen werken." 


Speels

Kinderen van zeven tot tien jaar leren in de theatervoorstelling op een speelse manier met kunst omgaan. "Voor kinderen hebben musea vaak een beetje een stoffig imago. Bij de voorstelling gaat het er niet precies om wie wat heeft gemaakt, maar wat je ziet en wat dat met je doet", zegt de Vita-speelster.

Vita is een coproductie van Roombeek Cultuurpark, Rijksmuseum Twenthe en Theater Sonnevanck. De voorstelling is geregisseerd door Flora Verbrugge van Theater Sonnevanck, die gisteren met de jeugdtheaterproductie 'Princess' de prestigieuze Gouden Krekel won.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Cultuur Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: