nieuws

Werknemers AkzoNobel in Hengelo leggen werk weer neer

Weer stakingen bij Akzonobel
Weer stakingen bij Akzonobel © RTV Oost
Werknemers van AkzoNobel gaan weer staken. Medewerkers op vier locaties van het verfbedrijf leggen vanaf volgende week maandag om de beurt voor 48 uur het werk neer, zo laat FNV weten. In Hengelo wordt woensdag gestaakt.
De vakbonden dringen al langer aan op een nieuwe cao en een oplossing voor een pensioenconflict. Ze willen een loonsverhoging van 3,5 procent en afspraken over duurzame inzetbaarheid.

Stakingen

De afgelopen tijd staakte het personeel van AkzoNobel al meerdere keren. "Het bedrijf reageerde niet afdoende op het in juli gestelde ultimatum en ook de zomervakantie heeft AkzoNobel niet tot inkeer gebracht", zegt bondsbestuurder Erik de Vries. "Er rest de werknemers niets anders dan opnieuw te staken."
De staking begint maandag in Wapenveld. Daarna zijn Sassenheim, Hengelo en Arnhem aan de beurt.

Pensioentekort
AkzoNobel wil wel praten over een nieuwe cao, maar een oplossing voor de pensioenen zou er niet in zitten. De bonden menen dat AkzoNobel met een bijstorting van 400 miljoen euro pensioentekorten zou kunnen oplossen.

Onlangs kregen de werknemers bijval van twee oud-bestuursvoorzitters. Ook zij adviseerden Akzonobel het kwakkelende pensioenfonds te versterken met een financiering.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.