nieuws

Programma: Het lagere amateurvoetbal gaat van start

Het programma van deze week
Het programma van deze week © RTV Oost
Deze week zit weer vol met sport. Komend weekend gaat onder meer het lagere amateurvoetbal en volleybal van start. Hieronder een overzicht van de sportweek.

Betaald voetbal

Heracles Almelo komt deze week al op vrijdag in actie in de eredivisie. Promovendus De Graafschap komt dan op bezoek in Almelo. PEC Zwolle speelt zondag ook tegen een promovendus. FC Emmen is dan de gastheer.
In de 1e divisie gaat FC Twente vrijdag op bezoek bij Telstar en ontvangt Go Ahead Eagles regerend kampioen Jong Ajax. Een stapje lager speelt HHC Hardenberg zaterdag een thuiswedstrijd. In de 2e divisie komt Rijnsburgse Boys op bezoek.

Amateurvoetbal

In de hoofdklasse B is er opnieuw een Overijsselse derby. Excelsior'31 ontvangt SVZW. Die wedstrijd is live te zien op onze Facebookpagina en TV Oost. Berkum is de hoogste Overijsselse club in de stand. Die ploeg speelt thuis tegen Sparta Nijkerk. SC Genemuiden gaat naar SDC Putten, Staphorst ontvangt WHC en DETO krijgt Flevo Boys op bezoek.
In de 3e divisie speelt Quick'20 voor de derde keer in vijf duels op zaterdagavond. Bij EVV in Echt gaat het dan op zoek naar de eerste overwinning. HSC'21 speelt zondag thuis tegen Westlandia.
Het lagere amateurvoetbal gaat komend weekend dus ook van start. Kijk hier voor het programma van je favoriete club.

Vrouwenvoetbal

Vrijdag is de derde ronde in de eredivisie. PEC Zwolle gaat dan naar VV Alkmaar en FC Twente neemt het in Hengelo op tegen kampioen Ajax.
Ook bij de vrouwen gaan de lagere klassen van start. Be Quick'28 promoveerde afgelopen seizoen naar de topklasse en is daar de enige Overijsselse vertegenwoordiger.

Zaalvoetbal

De mannen waren al begonnen aan hun seizoen, maar ook voor de vrouwen gaat de nieuwe jaargang van start. Daar zit het Zwolse Exstudiantes in de eredivisie. De ploeg begint met een duel bij Reiger Boys.

Handbal

Dalfsen speelt zaterdag bij SEW de tweede wedstrijd van het seizoen in de eredivisie. Borhave gaat dan op bezoek bij Quintus en DSVD ontvangt HandbaL Venlo.

Volleybal

De ploegen in de eredivisie moeten nog wachten tot begin oktober, maar alle lagere klassen gaan komend weekend van start. In de topdivisie bij de mannen zitten Reflex en Webton Hengelo. Bij de vrouwen is Overijssel niet vertegenwoordigd in die klasse.
Kijk hier voor een overzicht van alle sporten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.