nieuws

Lerares maatschappijleer in Ommen draagt deze Prinsjesdag een hoedje

Lerares maatschappijleer Manon Niemeijer van het Vechtdal College in Ommen draagt vandaag tijdens de lessen een hoedje en bijpassend kanten jurkje. Ze doet dat speciaal vanwege Prinsjesdag.
"Ik vind toch dat ik op een dag als vandaag iets speciaals moet doen", vertelt ze tijdens de les aan een vierde klas. "Ik heb het hoedje op een kunstmarkt gekocht. En het jurkje heeft een bijpassend riempje."

'Beetje te timide'

Via posters had ze collega's en leerlingen opgeroepen hetzelfde te doen, maar daar is weinig gehoor aan gegeven. "Ik denk dat ze daar toch een beetje te timide voor zijn", zegt de lerares. "Ik heb wel een paar mannelijke collega's gezien, die een jasje en een soort stropdas dragen."
Wie haar voorbeeld volgt, kan vanmiddag een stukje taart komen ophalen. Dat geldt ook voor de winnaars van de Prinsjesdagbingo, die ze speciaal voor vandaag heeft gemaakt.

'Best moeilijk'

"De leerlingen mogen eerst tien minuten allerlei informatie over Prinsjesdag zoeken en daarna spelen we bingo. Met vragen als 'wie is de baas van Nederland' of 'wie vormen samen de Staten Generaal'. En dat blijkt nog best moeilijk te zijn", aldus de lerares.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.