Politie zoekt getuigen van berovingen in Zwolle en IJsselmuiden

De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige beroving in Zwolle en een poging tot beroven in IJsselmuiden. In de nacht van afgelopen zondag op maandag werd een achttienjarige Zwollenaar rond vijf uur 's morgens op gewelddadige wijze beroofd.

Onder bedreiging van een mes moest hij zijn kostbare bezittingen afgeven. De man werd eerst aangesproken bij de Twistvlietbrug door twee mannen op een donkerkleurige scooter, komende uit de richting Holtenbroek.

Even later werd hij op het Twistvlietpad overvallen. De politie houdt er sterk rekening mee dat de twee mannen op de scooter ook de personen zijn die het slachtoffer hebben beroofd. Een van hen is een man van Noord-Afrikaanse afkomst, vermoedelijk tussen de 18 en 23 jaar oud. Van de andere man is geen signalement bekend.

De recherche wil graag meer informatie over deze zaak en zoekt mensen die op 17 september tussen 04.45 en 05.15 uur iets opvallends hebben gezien. Ook roept de politie omwonenden met beveiligingscamera's bij hun woning op om contact op te nemen.

Mislukte straatroof in IJsselmuiden

In IJsselmuiden probeerde een onbekende man maandagavond onder dreiging van een wapen een tas af te pakken van een twintigjarige man uit IJsselmuiden. Het slachtoffer zat rond 22.15 uur op een schoolplein aan het Lijnpad, toen de man uit het niets op hem af kwam rennen.

De man probeerde de tas van het slachtoffer af te pakken en dreigde hierbij met een wapen. In de worsteling die hierna ontstond, raakte het slachtoffer gewond en ging de dader er zonder buit vandoor.

Het gaat om een donker getinte man, tussen de 18 en 20 jaar oud. Hij droeg een zwarte trainingsbroek, een donkerblauwe trainingsjas met capuchon, had kort kroeshaar en was tussen 1.80 en 1.87 meter lang.

Deel dit artikel: