nieuws

Petitie voor verlichting fietspad Zuiderbos bij Dedemsvaart vanavond aangeboden

Bewoners Dedemsvaart met petitie naar gemeentehuis Hardenberg
Bewoners Dedemsvaart met petitie naar gemeentehuis Hardenberg © RTV Oost
Inwoners van Dedemsvaart die pleiten voor een betere verlichting van het fietspad in het Zuiderbos bij Dedemsvaart, stappen vanavond naar de gemeenteraad van Hardenberg. Zij bieden een petitie aan met 145 handtekeningen.
Het Plaatselijk Belang Dedemsvaart wil tevens dat het fietspad de status krijgt van schoolfietsroute. Nu staat het fietspad nog aangemerkt als route voor recreatie doeleinden, wat ook de reden is dat de verlichting van het fietspad geen prioriteit heeft.
In de praktijk wordt het fietspad in het Zuiderbos veelvuldig gebruikt door schoolgaande jeugd, die in het winterseizoen daar dan ook in het donker fietsen. Met het oog op de veiligheid van de scholieren zien bewoners graag een aanpassing van de straatlantaarns langs deze route.  
Het liefst lantaarns met een verlichting die alleen inschakelt als er fietsers rijden. Met het oog op aanwezige reeën is het niet wenselijk om de verlichting continu in het donker te laten branden. 
De aanpassing van de verlichting zou nog voor het winterseizoen moeten worden gerealiseerd, vinden de inwoners van Dedemsvaart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.