nieuws

Rijkswaterstaat wil campagne starten om verkeersveiligheid op N36 te verbeteren

N36
N36 © RTV Oost
Rijkswaterstaat wil samen met de regio een gedragscampagne voor de N36 ontwikkelen. De afgelopen tijd is het verkeersgedrag van weggebruikers op de provinciale weg onderzocht en volgens Rijkswaterstaat vraagt de de weg tussen Almelo en Ommen meer aandacht van weggebruikers dan wordt gedacht.
Als voorbeeld noemt Rijkswaterstaat de snelheidsverschillen tussen het vracht- en personenverkeer. "Door weinig inhaalmogelijkheden moeten automobilisten lang achter dezelfde vrachtwagen rijden. Dit kan leiden tot frustratie, verveling en afleiding." 
In het ergste geval zorgt dit voor slingerende auto's, "die op de relatief smalle N36 zo uit koers kunnen raken". Rijkswaterstaat heeft samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland, de provincie, politie en aanliggende gemeenten het weggedrag op de N36 onderzocht.

Concentratie

Dit gebeurde met camerabeelden en interviews. "De N36 vraagt veel concentratie van weggebruikers, die dat niet zo beleven", stelt Rijkswaterstaat. Uit de camerabeelden blijkt bijvoorbeeld dat bestuurders die langere tijd achter een vrachtwagen rijden, veelvuldig te weinig afstand houden en over de markering slingeren.
Een gedragsveranderingscampagne moet dit veranderen. In een gedragscampagne worden weggebruikers op verschillende manieren gewezen hoe zij veilig over de N36 kunnen rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.