nieuws

Staphorster dames ruim vertegenwoordigd in Den Haag: "Dat is toch leuk?"

Waarom elk jaar weer naar Prinsjesdag? "Dat is toch leuk?" Simpeler kun je het niet omschrijven, maar het is wel de reden waarom de Staphorster dames ook vandaag weer volledig in klederdracht te vinden zijn langs de route van de glazen koets met daarin natuurlijk de koning en koningin.
"Het past er helemaal bij toch?", zegt één van de dames. "Met zestig dames en twee heren zijn we er bij dit jaar. Prachtig en ook nog dit weer. Wat willen we nog meer?"

Drie bussen vol

Op het Binnenhof staat ook nog een andere delegatie uit Staphorst. Drie bussen met schoolkinderen zijn naar Den Haag afgereisd om Prinsjesdag mee te maken. 
Om vijf uur vanmorgen zijn de dames opgestaan, want anderhalf uur later vertrok de bus naar Den Haag. Het is een dagje uit is voor de zestig vrouwen en twee mannen uit Staphorst. 

Zwaaien

Het mooiste moment? "Als straks de koets langskomt", zegt één van de vrouwen die er al vanaf het begin bij is. "Voor de twintigste keer dit jaar." De kans is groot dat de koning en koningin zullen zwaaien, want de Staphorster dames zijn er altijd.
En twee heren dus. "Dit jaar voor de zesde keer", zegt één van hen. Hij durft het wel aan, met zoveel vrouwen op stap. "Maakt me niks uit. Ik vind het Staphorster spul mooi om aan te hebben, dus ik ga gewoon mee."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.