nieuws

Nederlands jongste ballonvaarder Martijn uit Ootmarsum met de ballon naar school

Met zijn zeventien jaar is Martijn Hoogeslag uit Ootmarsum de jongste ballonvaarder van Nederland. Veertig vluchten heeft hij er sindsdien al op zitten. En om te vieren dat hij gisteren precies een jaar geleden zijn brevet haalde, maakte hij gisteren een bijzondere vlucht: hij steeg op voor zijn middelbare school.
Zijn ballon laten opstijgen voor zijn school stond al een poosje op zijn lijstje. ''Hoe tof is dat? De meesten gaan met de fiets naar huis, ik ga dit keer gewoon in mijn luchtballon", vertelt Martijn.
Hij hoeft zijn luchtballon niet alleen te installeren. Zijn moeder helpt hem, ondersteund door een medewerkster. Ze zijn beiden onderdeel van het Wilco Air BV, een ballonbedrijf dat is opgezet door de moeder van Martijn. 

Paplepel

En niet alleen zijn moeder zit in dit bedrijf. Ook zijn vader is ballonvaarder bij Wilco Air. "Mijn ouders hebben altijd al gevaren. En ver ook. Zo voer mijn vader over de Atlantische Oceaan en mijn moeder heeft onder andere in Dubai gevaren."
Martijn doet dit schooljaar vwo-examen. En daarna? "Ik weet niet of ik er mijn beroep van ga maken, maar ik weet zeker dat ik zal blijven ballonvaren."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.