nieuws

Geen gratis openbaar vervoer meer voor Enschedese ouderen

Busstation Enschede
Busstation Enschede © RTV Oost/ Allard Olsman
Enschedeërs boven de 65 jaar kunnen vanaf volgend jaar niet meer gratis met de bus. Vanaf 1 januari stopt de regeling van de gemeente.
"Het geld is op", zegt vervoerswethouder Jurgen van Houdt. Alle afspraken met vervoersbedrijf Keolis over gratis vervoer voor ouderen worden daarom stopgezet. "Gelukkig zijn er nog andere manieren waarop mensen weliswaar niet meer gratis, maar wel goedkoop kunnen reizen met het openbaar vervoer."

Huidige regeling stopt per 1 januari

Inwoners van 65 jaar en ouder met een inkomen van maximaal 125 procent van het minimuminkomen hebben het recht om bij de gemeente een busabonnement aan te vragen waarmee ze gratis binnen de gemeente én naar Hengelo reizen. Ouderen met een hoger inkomen mogen het abonnement aanschaffen met sterke korting. Vanaf 1 januari 2019 stoppen de regelingen.

Goedkoop ov voor 65+ blijft mogelijk

Reizen met het OV blijft voordelig, benadrukt de gemeente. Voor oudere reizigers zijn er kortingsproducten. Ze krijgen 34 procent leeftijdskorting en er zijn speciale 65+ kaartjes in de bus te koop. Daarmee kan men twee uur met de bus reizen voor twee euro.
De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over het beëindigen van het gratis openbaar vervoer.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.