Raad Haaksbergen vraagt bevolking om mee te denken over profiel nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Haaksbergen vraagt inwoners, ondernemers en organisaties om mee te denken over het profiel voor de nieuwe burgemeester. Rond donderdag 20 september krijgen alle huishoudens in Haaksbergen een briefkaart in de bus, met daarop de oproep om mee te denken.

De actie loopt tot donderdag 2 oktober. De raad neemt alle inzendingen mee bij het opstellen van een profiel. Op vier plekken in Haaksbergen zijn de briefkaarten bovendien af te halen en in te leveren: in het gemeentehuis bij de publieksbalie, bij Plus Leusink in de Veldmaat, 't Meuken in Sint Isidorushoeve en De Trefkoel in Buurse.

Termijn bijna voorbij

De periode van waarnemend burgemeester Gerrit Jan Kok zit er bijna op. Hij is al sinds 2015 waarnemend. In 2017 was er een bestuurscrisis in Haaksbergen waarbij wethouders het vertrouwen in elkaar opzegden. Daarom werd de zoektocht naar een nieuwe burgemeester uitgesteld tot na de gemeenteraadsverkiezingen.

Voorjaar 2019

De gemeenteraad stelt de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast tijdens de openbare raadsvergadering op woensdagavond 31 oktober. Commissaris van de Koning  Andries Heidema is daarbij aanwezig. Van november tot en met maart vindt de sollicitatieprocedure plaats. In het voorjaar van 2019 hoopt Haaksbergen de nieuwe burgemeester te kunnen kunnen installeren.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Haaksbergen Nieuws
Deel dit artikel: