Vier jaar uitstel voor permanente bewoning recreatiewoningen Hardenberg

Met opluchting hebben de bewoners van Park Moscou de beslissing van de gemeenteraad gehoord: ze krijgen vier jaar extra de tijd om met de gemeente een oplossing te vinden voor mensen die permanent in een recreatiewoning wonen op een van de recreatieparken in de gemeente Hardenberg. Officieel mag dat al sinds 2004 niet, maar lange tijd is het gedoogd.

Zes jaar geleden werd afgesproken dat mensen die voor 2012 een recreatiewoning hadden gekocht en daar permanent wonen extra tijd kregen om hun huis te verkopen of een andere oplossing te zoeken. Dat blijkt in de praktijk heel lastig.

De huizenverkoop voor vakantiewoningen ligt al jaren stil. Eventueel willen mensen wel een tweede huis kopen, maar dan op een park met recreatiemogelijkheden en de mogelijkheid om het te verhuren. Dat geldt voor Park Moscou in Bergentheim bijvoorbeeld niet.

Park Moscou

Ingrid van der Zon van het bestuur van de Vereniging van Eigenaren van Park Moscou is blij. "Wij zijn opgelucht dat wij nu weer vier jaar extra tijd hebben en hebben goede hoop nu er gezocht wordt naar een duurzame oplossing. Er wonen hier mensen al 46 jaar op het park, we maken deel uit van het dorp, doen daar onze boodschappen, zijn lid van verenigingen." 

"Ook kunnen huiseigenaren niet zomaar een ander huis vinden of huren. Verkoop van een recreatiewoning is heel lastig. Er rust gewoon een hypotheek op het huis en verkopen onder de waarde is natuurlijk geen optie. Bovendien is de situatie stressvol, elke keer een brief krijgen met daarin het woord handhaving. Het maakt de mensen er niet geruster op terwijl ze echt zelf ook willen dat er duidelijkheid komt. Maar hoe..?" 

 

De situatie voor permanent wonen in een recreatiewoning is ingewikkeld, omdat geen park hetzelfde is. "Maatwerk toepassen bij handhaven en een oplossing zoeken is wel heel belangrijk en die ruimte biedt de provincie ook. En wij als Parc Moscou hebben daar met de uitspraken van wethouder Breukelman van Hardenberg wel een goed gevoel aan overgehouden."

Deel dit artikel: