Social Media redacteur (m/v)

RTV Oost, het publieke mediabedrijf voor Overijssel, brengt nieuws en benadrukt de identiteit van de regio. Online en via radio en tv. RTV Oost is de meest geraadpleegde nieuwsbron van Overijssel. We bereiken ons publiek via vele media. Het accent verschuift daarbij razendsnel naar online en sociale media, waar we een leidende rol spelen.

Ter versterking van onze nieuwsredactie zijn we op zoek naar een:

Social Media redacteur (m/v)

Als regionale omroep wil RTV Oost de beste en meest betrouwbare nieuwsbron van Overijssel zijn. We willen dichtbij de mensen staan. Daarbij spelen we maximaal in op de actualiteit, maar zeker ook de belevingswereld van de mensen in de mooiste provincie van Nederland.

Als social media redacteur weet je welk nieuws belangrijk is, welke thema's er spelen, maar je weet ook waarover bij het koffiezetapparaat gepraat wordt.

Natuurlijk weet je hoe je online een verhaal vertelt. Je weet dus ook dat wat werkt op de site of de app, niet altijd werkt op Facebook of Instagram. Daarbij ben je niet alleen een doener, maar inspireer je ook en moedig je collega's aan.

We zoeken iemand die enthousiast wordt van alle mogelijkheden die er zijn. Die niet bang is om nieuwe dingen uit te proberen en die creatief genoeg is om onverwachte en pakkende verhalen te maken. Niet wachten op nieuws of een verhaal, maar je maakt gebruik van 1001 ideeën die in je hoofd zitten om er aan te komen.

Ook zeker belangrijk: Je bent trots op onze provincie, onze cultuur en kent de weg in Overijssel.

Werkzaamheden:

 • Publiceren op sociale media. Niet alleen je eigen verhalen, maar je selecteert, bewerkt en publiceert ook inhoud van anderen.
 • Speuren op sociale media naar nieuws en verhalen. Daar maak je zelfstandig verhalen van die je publiceert op site, apps of social media.
 • Je bent een gesprekspartner voor andere redactieleden, denkt mee over mogelijkheden om verhalen te verpakken op radio en TV.
 • Interactie met het publiek. Of het nu een mention op Twitter of reactie op Instagram is: jij ziet, herkent, verwerkt en helpt verder.
 • Bijhouden van statistieken van social media. Je kijkt naar resultaten en analyseert wat er beter kan. Je komt met verbeteringen, kansen en voorstellen.

Eigenschappen:

 • Social media hebben voor jou geen geheimen meer.
 • Je hebt een afgeronde, journalistieke opleiding en het liefst al enkele jaren ervaringen.
 • Je bent creatief en komt met invalshoeken of mogelijkheden die anderen niet zien.
 • Je bent kritisch, analytisch en betrouwbaar. Maar je bent ook optimistisch, opbouwend en betrokken.
 • Je bent flexibel, want je zult werken in onregelmatige diensten.
 • Je hebt van nature overzicht en je bent gewend meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden.
 • Zelfstandig werken en keuzes maken, daar ben je niet bang voor. En verantwoordelijkheden ga je niet uit de weg.
 • Ervaring met video- en fotobewerking is een pré, maar kunnen we je ook leren.
 • Je houdt jezelf op de hoogte van de ontwikkelingen in je werkveld en hebt daar een visie op.

Wij bieden:

Een dienstverband voor de periode van een jaar, met de optie tot verlenging. De functie wordt gehonoreerd volgens de omroep cao.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met hoofdredacteur Henk Jan Karsten, (h.karsten@rtvoost.nl of 074 – 2 456 456).

 

Solliciteren?

Sollicitaties kunnen tot en met zondag 25 november 2018 per e-mail worden gestuurd naar onze afdeling P&O peno@rtvoost.nl.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
vacature Vacatures en stageplaatsen Meer
Deel dit artikel: