nieuws

Gemeente Steenwijkerland krijgt zes miljoen van provincie voor toerismeplan

Gemeente Steenwijkerland krijgt 6 miljoen voor toerismeplan
Gemeente Steenwijkerland krijgt 6 miljoen voor toerismeplan © RTV Oost
De gemeente Steenwijkerland krijgt 6 miljoen van de provincie om te investeren in een toerismeplan. Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben dat besloten. Het plan, beschreven in het zogenoemde 'bidbook', moet zorgen voor een betere spreiding van het toerisme in de gemeente. Op dit moment bezoeken toeristen vooral Giethoorn, wat steeds vaker overlast veroorzaakt.
In het bidbook, ‘Land van Weerribben en Wieden: Poort naar Overijssel’, staat hoe de gemeente wil zorgen voor een betere spreiding. Onder andere moet geïnvesteerd worden in de stimulering van de verblijfsduur van toeristen, in verschillende park & rides en in verbetering van de verbindingswegen van en naar Giethoorn.
De gemeente Steenwijkerland draagt zelf nog 5,5 miljoen euro bij. De gemeenteraad moet daar nog wel akkoord voor geven. De gemeente hoopt ook op een flinke subsidie van het Rijk. Vorig jaar stelde het kabinet 950 miljoen euro beschikbaar voor samenwerking van gemeenten met provincies en waterschappen. Dit heeft in Steenwijkerland geleid tot de plannen van het bidbook. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.