Van Polen roept op tot eenheid bij PEC Zwolle: "Alle vertrouwen in onze trainer"

Aanvoerder Bram van Polen hoopt dat de supporters van PEC Zwolle de ploeg blijven steunen, ook na de slechte competitiestart. De ploeg staat op de zestiende plaats in de eredivisie met slechts drie punten na vijf wedstrijden. Zondag speelt PEC Zwolle uit tegen promovendus FC Emmen.

"Het is logisch: als het slecht gaat, is er gemor", weet Van Polen. "Twee jaar geleden hebben we ook zo'n periode gehad, maar de supporters hebben toen een enorme pluim verdiend, want ze hebben ons het hele seizoen wel gesteund. Ik denk dat dat heel belangrijk was bij onze handhaving toen. Ik hoop dat ze dat dit jaar ook weer gaan doen. Elke club heeft nou eenmaal wat mindere periodes."

Compleet nieuwe groep

Bij PEC Zwolle duurt die periode echter al negen maanden, want ook in de tweede helft van vorig seizoen waren de resultaten slecht. "Dat zal ook wel meespelen, maar dit is een compleet nieuwe groep. Zo moeten we dat ook weer bekijken", vindt de aanvoerder.

Toch vreest een deel van de supporters dat trainer John van 't Schip de boel niet meer op de rails gaat krijgen, omdat de resultaten al zo'n lange periode tegenvallen. De selectie staat volgens Van Polen echter vierkant achter de trainer.

Alle vertrouwen in trainer

"Zover zijn we totaal nog niet. Ik heb alle vertrouwen in onze trainer en met mij de hele groep. En dat is andersom net zo. Daarom is het zaak dat we daar met zijn allen weer achter gaan staan; supporters en ook de directie. We hebben allemaal één gezamenlijk doel en dat is met PEC Zwolle zo hoog mogelijk eindigen. Dan heeft het niet zo veel zin dat links en rechts mensen elkaar gaan tegenwerken."

PEC Zwolle trof in de eerste weken van het seizoen allemaal ploegen die normaal gesproken in de top- of subtop spelen. Zondag wacht voor het eerst een duel tegen een - op papier- mindere tegenstander: FC Emmen, dat dit seizoen debuteert in de eredivisie, maar al wel zeven punten pakte.

Geen onderschatting

Van Polen: "Ik vind het knap wat Emmen tot nu toe laat zien. Ze winnen ook gewoon uit bij Utrecht met 2-1. Weliswaar na een rode kaart, maar wij hebben daar ook tegen tien man gespeeld en wij hadden geen schot op goal. Wij mogen die gasten zeker niet onderschatten en wij zitten nou ook niet in een fase dat we wel even de punten mee gaan nemen in Emmen."

Het duel op De Oude Meerdijk in Emmen begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen via De Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: