Kamer- en raadsvragen over bedragen die verhuurder Camelot aan Enschedese studenten vraagt

De Tweede Kamerfractie van de SP maakt zich zorgen over de hoge bedragen die kamerverhuurder Camelot vraagt aan studenten die op zoek zijn naar woonruimte. Onder meer de Universiteit Twente in Enschede verwijst buitenlandse studenten door naar Camelot.

In een artikel in Tubantia was onlangs te lezen dat een borg van tweeduizend euro en een verplichte bijdrage van tweehonderd euro voor het gebruiken van een website van Camelot wordt gevraagd door het bedrijf. Ook voor andere zaken moeten studenten flink de portemonnee trekken.

Onwenselijk

De SP vraagt zich af of het wenselijk is dat de UT studenten verwijst naar een bedrijf dat zulke bedragen vraagt. Ook wil de fractie van de ministers van Binnenlandse Zaken en van Onderwijs of er meer bedrijven zijn die op deze manier handelen. 

De SP wil weten welke wet- en regelgeving aangepast moet worden om te voorkomen dat studenten als melkkoe worden gebruikt door verhuurders en of de ministers bereid zijn die wet- en regelgeving aan te passen.

Bijna alle raadsfracties in Enschede hebben gisteren raadvragen over hetzelfde onderwerp gesteld. Ook zij maken zich zorgen over het gebruiken van (buitenlandse) studenten als melkkoe. Ze vragen burgemeester en wethouders om de UT er op te wijzen dat dit niet de manier is om studenten te huisvesten.

Deel dit artikel: