nieuws

Initiatiefnemers Zwolse Stadslanderijen willen uitbreiden

De initiatiefnemers van het project de Zwolse Stadslanderijen kijken tevreden terug op het afgelopen proefjaar en willen gaan uitbreiden.
Bij het project zijn biologische boeren uit de omgeving van Zwolle aangesloten. Ze vormen samen een coöperatie.
Het doel van de coöperatie is om producten die ze maken te verkopen aan Zwollenaren. Zo'n honderd gezinnen deden daar het afgelopen jaar aan mee. Om de week kregen ze producten geleverd zoals groente, fruit, zuivel en vlees.

Uitbreiden

De levering gebeurde op de bedrijven van een paar deelnemende boeren. De initiatiefnemers willen dit verder uitbreiden door wekelijks producten te leveren en die ook aan huis te bezorgen. Daarvoor zijn veel meer dan honderd gezinnen nodig om dit project financieel gezien draaiende te kunnen houden. Gelet op de reacties het afgelopen jaar zou dat volgens de initiatiefnemers moeten lukken.

Voortbestaan

Eén van de locaties waar de Zwolse Stadslanderijen de activiteiten wil uitbreiden is op de Dijklandhoeve, vlakbij sportpark het Hoge Laar. De grond en de boerderijen zijn van de gemeente. Het is ooit door Zwolle aangekocht om woningen te bouwen, maar daar is het nog niet van gekomen.
Het is aan de lokale politiek om te beslissen of de boeren mogen blijven. De initiatiefnemers van de Zwolse Stadslanderijen denken dat de gemeenteraad zal kiezen om de agrarische bestemming voor deze plek te behouden en dat de Dijklandhoeve blijft bestaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.