nieuws

FC Twente wint bij Telstar en boekt vierde zege van het seizoen

FC Twente heeft haar vierde overwinning van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Telstar bleef het lang 1-1, maar wonnen de Tukkers door treffers van invallers Jari Oosterwijk en Rafik Zekhnini.
Al na vier minuten kwam FC Twente op achterstand in Velsen-Zuid. Joël Drommel liet de bal los op de doellijn, waarna Shaquill Sno van dichtbij binnen kon tikken: 1-0. Telstar was nog niet klaar met juichen of het stond alweer gelijk. Uit een voorzet van Aitor Cantalapiedra kopte Tom Boere de bal tegen de touwen. Na drie benutte strafschoppen was dit het eerste velddoelpunt voor de spits.

De lat
Kort hierna kwam FC Twente met de schrik vrij toen Lescano zijn inzet uiteen zag spatten op de lat. Het duel golfde op en neer, maar pogingen van Cantalapiedra en Matthew Smith leverden geen treffer op. Boere was op slag van rust het dichtst bij een doelpunt, via de vingertoppen van Telstar-goalie Jeroen Houwen eindigde het leer echter op de lat. 

Oosterwijk scoort
In de tweede helft gebeurde er een stuk minder dan voor rust. Waar Boere eerst nog op Houwen stuitte, lukte het zijn vervanger Oosterwijk een kwartier voor tijd wél om FC Twente op voorsprong te schieten. Een verdwaald schot van Tim Hölscher schoot het zestienmetergebied binnen, waarna Oosterwijk sluitpost Houwen kansloos liet: 2-1. Vlak voor tijd maakte invaller Zekhnini er nog 3-1 van.

Telstar - FC Twente 1-3

1-0 Sno (4)
1-1 Boere (9)
1-2 Oosterwijk (77)
1-3 Zekhnini (90+1)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Lescano

Telstar: Houwen, van Huizen, van Iperen, Brito, Cabral, van Doorm, Rosheuvel (Seager/80), Scott (Lynen/66), Lescano, Sno en El Idrissi (Springer/30)
FC Twente: Drommel; Ramos, González, Bijen, Ricardinho; Brama, Smith (Zekhnini), Hölscher; Cantalapiedra, Boere (Oosterwijk/74), Espinosa
De statistieken van FC Twente na het duel met Telstar zijn hier te bekijken. Voor de stand en uitslagen klik hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.