Heracles Almelo in eigen huis simpel langs promovendus De Graafschap

Heracles Almelo heeft vanavond het thuisduel tegen De Graafschap tot een goed einde gebracht. In het Polman Stadion werd het 4-0 en daardoor is de Almelose ploeg voorlopig derde in de stand.

Het duurde even voordat het duel op gang kwam. Na twintig minuten was Rossmann dichtbij, maar Jurjus pakte zijn kopbal. Kort daarna schoot Dalmau net over en even later werd een inzet van de spits van de lijn gehaald.

Eigen doelpunt

Na een klein half uur was het raak. Van Hintum zette hard voor en zag de bal via Vet het doel in gaan. Kort voor rust kreeg Dalmau opnieuw een grote kans. De ruststand was echter 1-0.

Zevende Peterson

Direct na rust was Kuwas, die kort voor rust de geblesseerde Van der Water verving, dicht bij de tweede, maar schoot over. Na een klein uur was er wel de 2-0. Peterson scoorde na een mooie solo. Het was alweer zijn zevende van het seizoen.

Duel beslist

Kuwas leek even later de 3-0 te maken, maar inmenging van de videoscheidsrechter werd de treffer afgekeurd vanwege buitenspel. Osman schoot nog een hoekschop ineens op de lat en tien minuten voor het einde was er de definitieve beslissing. Kuwas scoorde nu wel: 3-0. Kort daarna kreeg Serrarens ook nog rood na een overtreding op Duarte. In de laatste seconde bepaalde invaller Vermeij de eindstand op 4-0. 

Heracles Almelo - De Graafschap 4-0

1-0 Vet (27/eigen doelpunt)

2-0 Peterson (58)

3-0 Kuwas (81)

4-0 Vermeij (90+2)

Arbiter: Blank

Geel: Dalmau, Van Hintum, Klaasen

Rood: Serrarens (86)

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, van den Buijs, van Hintum; Osman, Duarte (Dos Santos/89), Merkel; van der Water (Kuwas/45+1), Dalmau (Vermeij/75), Peterson.

De Graafschap: Jurjus; Abena, Vet, Straalman, Owusu; Klaasen, E. Bakker (Olijve/69), Nijland (Burgzorg/63); Van Mieghem, Serrarens, El Jebli (Thomassen/80).

De statistieken van Heracles Almelo zijn hier te bekijken. Voor de stand en uitslagen klik hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: