nieuws

Burendag: samen klussen aan een nieuwe pergola in Oldenzaal

Het is vandaag Burendag. In de hele provincie halen straten en buurten vandaag op alle mogelijke manieren de sociale banden aan. Ook in Oldenzaal, waar de Engelwortel samen klust aan een nieuwe pergola boven de gezamenlijke picknicktafel.
"Gezellig, mooi weer: prima." Dennis Koopman uit Oldenzaal is tevreden, ondanks dat het jaarlijkse buurt-bouwproject amper van de grond is. En het wordt alleen maar beter, schat hij in: "We zijn met al met een paar man begonnen, het echte werk begint vanmiddag pas."

Speeltuin

Die jaarlijkse klustraditie begon enkele jaren geleden met de speeltuin. Die was aan het verwaarlozen; volgens Koopman een doorn in het oog van de bewoners: "In 2015 hebben we samen de gemeente een plan gemaakt, in 2016 hebben we de boel opgeknapt."
En nu gaat de buurt elk jaar op Burendag verder met de werkzaamheden, een 'soort van traditie' stelt Koopman: "We combineren het altijd met een buurtfeest, dus alle buren zijn uitgenodigd. Wij zijn om 9 uur begonnen en langzaam druppelt iedereen binnen. Gewoon gezellig." 
Samen klussen aan een nieuwe pergola boven de picknicktafel en dan op tijd het gereedschap weer in de schuur, da's het plan: "We hebben van de week al de nodige voorbereidingen getroffen, dus we hopen rond een uurtje of drie met zijn allen aan een borreltje te zitten."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.