Hoofdklasse: Excelsior'31 na knotsgekke slotfase langs SVZW, eerste zege Staphorst

Excelsior'31 heeft in een bizar Overijssels onderonsje afgerekend met SVZW: 2-1. Staphorst boekte haar eerste zege van het seizoen, Berkum en SC Genemuiden leden allebei een forse nederlaag. DETO verloor nipt in eigen huis. Onderstaand een overzicht.

Excelsior'31 langs SVZW na bizarre slotfase

De Overijsselse derby tussen Excelsior'31 en SVZW leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar na een knotsgekke slotfase stond er een 2-1 stand op het scorebord. Excelsior'31 maakte in de 88e minuut de 1-0 via Hielke Penterman en leek daarmee de zege al binnen te hebben. Direct vanaf de aftrap maakte SVZW echter de gelijkmaker via Frank Smit: 1-1. Daar bleef het niet bij. Köse schoot vlak voor het laatste fluitsignaal de 2-1 binnen, waardoor de punten in Rijssen bleven.
Zege na knotsgekke slotfase voor Excelsior (foto: Henk Steen)

SC Genemuiden hard onderuit

SC Genemuiden beleefde een dramatische middag op bezoek bij SDC Putten. Genemuiden kwam al na vijf minuten op voorsprong via Omar Kavak, maar daarna was het de beurt aan SDC Putten. Nog voor de rust liep de thuisploeg al uit naar 3-1. In het tweede bedrijf ging het de ploeg van trainer Jan van Raalte niet veel beter af. SDC Putten - SC Genemuiden eindigde uiteindelijk in 6-1.
Harde klap voor Genemuiden in Nijkerk (foto: Helmich Lubberts)

Berkum verliest met forse cijfers

Berkum verloor vanmiddag in eigen huis met 1-4 van Sparta Nijkerk. Na een vroege achterstand deed Michel van Aggele wat terug met de 1-1, maar onder meer door een hattrick van Janic Makizodila ging Berkum hard onderuit.
Berkum ging ruim onderuit (foto: Rainer Fröhlich)

Staphorst boekt eerste zege

Staphorst deed het een stuk beter. Op eigen terrein werd er met 4-1 gewonnen van WHC. Ferdi ter Avest, Mike Reuvers en Martin van 't Ende (2x) zorgden voor de doelpunten.
Staphorst simpel langs WHC (foto: Henk Timmerman)

Nipte nederlaag DETO

DETO leed in eigen huis een minimale nederlaag tegen Flevo Boys. Frank Post opende na twintig minute de score en ondanks kansen voor onder meer Lesley Nahrwold bleef het daar bij in Vriezenveen: 0-1.