nieuws

Op de middenstip van Heracles door de knieën: Hetty zegt ja tegen Alwin

Bijzonder huwelijksaanzoek op de middenstip van Heracles
Bijzonder huwelijksaanzoek op de middenstip van Heracles © NOS
De zenuwen gierden door zijn lijf, maar Alwin Jansen of Lorkeers deed het toch maar mooi: hij ging in de rust van Heracles Almelo tegen De Graafschap op de knieën voor zijn Hetty. Op de middenstip, in stromende regen. "Het moest wel op deze manier. En ik twijfelde nooit over het antwoord."
Dat hij de vraag eens aan Hetty zou stellen is geen verrassing, vertelt Alwin aan RTV Oost: "Daar hadden we het al wel eens over gehad. Maar dan moest het wel op een bijzondere manier gebeuren, die boodschap had ik wel meegekregen."

Voetbalvirus
Voor de verstokte Heracles-fan blijft er maar één manier over: op de middenstip van zijn geliefde Polman Stadion. Want in de vier jaar dat de Nijverdaller nu een relatie heeft met de Kampense Hetty, heeft hij het voetbalvirus ook op haar over kunnen brengen.
"Eerst ging ze gewoon mee en vond ze de sfeer wel gezellig. Inmiddels plannen we alles er omheen, verzetten we verjaardagen ervoor. Uit en thuis, we zijn er altijd bij."

Niet fit

Afgelopen week begon het balletje rollen, vervolgt Alwin. Aan de supporterscoördinator maakt hij zijn plannen duidelijk, die vervolgens alle zeilen bij moet zetten om het ook te regelen: "Complimenten voor die man! Gisterochtend kreeg ik te horen dat eindelijk het rond was." 
Om op de tribune weg te glippen bij zijn aanstaande vrouw heeft Alwin al een plan bedacht. Zijn lichte griepklachten zet hij van de week even flink aan: "Ben echt niet fit, zei ik tegen Hetty. Vlak voor rust gaf ik aan dat ik echt even naar supportershome moest. Bijkomen."

Gefouilleerd

Hetty trapt met open ogen in de afleidingsmanoeuvre. Alwin gaat langs de businessclub, waar een kennis hem de ring overhandigt: "Die kon ik niet meenemen de tribune, omdat ik gefouilleerd zou worden. Ja, daar moest ik dus ook aan denken."
En dan, in de rust, is het moment daar. "Sta je daar te wachten, komen ook al die spelers nog langs lopen door de tunnel. Wat gaaf, maar de adrenaline gierde door mijn lichaam."

Stromende regen

Aangekondigd door de stadionspeaker loopt Alwin met een microfoon in de hand het veld op, door de stromende regen. In vak Q wordt Hetty ondertussen door een vriend naar beneden gedirigeerd. Onder paraplu's treft het stel elkaar op de middenstip.
Alwin zakt door de knieën, haalt de ring uit zijn jaszak en stelt de vraag. Over het antwoord dat hij zal krijgen twijfelt hij niet: "Da's het enige dat niet spannend was aan deze actie."

Geen twijfel

Ook Hetty twijfelt geen seconde. Hoewel ze totaal overdonderd is - "dit had ik echt nooit verwacht" - zegt ze tot twee keer toe volmondig ja. Het publiek in stadion scandeert ondertussen haar naam.
In 2019 gaat het gebeuren. Hoe en wanneer weet Alwin nog niet: "We hebben elkaar amper gesproken na het aanzoek. Na de wedstrijd had ik een feestje voor de familie georganiseerd, dat duurde tot diep in de nacht. Vanochtend stonden de buren alweer op de stoep. Iedereen heeft het gezien! Heel druk, maar ook heel leuk. En ach, die datum komt vanzelf wel." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.