Anna van der Breggen grijpt net naast wereldtitel ploegentijdrit voor merkenteams

Anna van der Breggen heeft met haar ploeg Boels-Dolmans net naast de wereldtitel ploegentijdrit voor merkenteams gegrepen. In het Oostenrijkse Innsbruck werd het zilver veroverd. 

De Duitse wielerploeg Canyon SRAM Racing kroonde zich tot wereldkampioen. Canyon onttroonde de Nederlandse wielerploeg Team Sunweb, die vorig jaar in het Noorse Bergen de beste was. Na een parcours van 54,4 kilometer was de tijd van 1.01.46 genoeg voor de wereldtitel.

Het was zilver en brons voor de Nederlandse equipes. Boels-Dolmans werd tweede (met 22 seconden achterstand) en Sunweb (op 29 tellen) moest deze keer genoegen nemen met de derde plek. Voor Boels-Dolmans reden onder anderen Chantal Blaak, Amy Pieters en de Zwolse Anna van der Breggen. Bij Sunweb kwamen Ellen van Dijk en Lucinda Brand in actie.

Canyon is voorlopig de laatste wereldkampioen ploegentijdrit voor merkenteams. Omdat een groot aantal topteams de titelstrijd links liet liggen heeft de internationale wielrenunie UCI besloten het onderdeel na zeven edities te schrappen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: