Door storing getroffen huishoudens Schalkhaar moeten gaskraan dichtdraaien

Door een gasstoring eerder vanmiddag in Schalkhaar worden getroffen huishoudens dringend verzocht de gaskraan dicht te draaien. Ruim 2.200 huishoudens zitten sinds vanmiddag zonder gas.

De storing op het Gasunie-leveringsstation is verholpen, maar het gasnetwerk kan pas weer op druk worden gebracht zodra alle getroffen bewoners in Schalkhaar de gaskraan hebben dichtgedraaid. De hoofdkraan van het gas bevindt zich op de plek waar het gas de woning binnenkomt. Er rijden in Schalkhaar geluidswagens rond waar via luidsprekers wordt omgeroepen om de gaskraan dicht te draaien. 

Veiligheidsmaatregel

Het dichtdraaien van de gaskraan is een veiligheidsmaatregel. De meeste gastoestellen schakelen automatisch het gas uit wanneer de druk wegvalt. Maar bij oudere toestellen is dat niet altijd het geval. Wanneer de druk terugkomt op de gasleidingen kunnen er dan gevaarlijke situaties ontstaan. De Veiligheidsregio roept daarom op om vooral ouderen in Schalkhaar in de gaten te houden. 

Enexis verwacht dat ze rond 23.30 uur het gasnetwerk weer op druk kunnen brengen. Ze rijden nu met een busje door de wijk om iedereen te informeren. Ook is door Veiligheidsregio IJsselland een NL-Alert verstuurd.

Meer over dit onderwerp:
112 Enexis Schalkhaar Deventer Nieuws
Deel dit artikel: