nieuws

Steeds meer bezoekers voor filmhuis Concordia in Enschede

Theaterzaal Concordia
Theaterzaal Concordia © RTV Oost
In filmhuis Concordia zijn vanaf vandaag elke middag filmvoorstellingen te zien, daar is namelijk veel belangstelling voor. "De bezoekersaantallen zijn de afgelopen tien jaar gestegen. Zo hebben we bij onze filmclub nu ook al meer leden dan voor de zomer", vertelt Femke Hesselink, woordvoerster van Concordia.
Inmiddels kent de filmclub al vijfhonderd leden. Dezelfde stijgende lijn is te zien bij de wekelijkse 'Broodje Cultuur' middagvoorstelling. De trend valt volgens Femke waarschijnlijk te verklaren door de oudere doelgroep die overdag meer naar de films en voorstellingen gaat. "Of moeders met kinderen en zzp'ers die wat flexibeler zijn en 's middags een film meepakken."

Het filmhuis is van plan om bedrijven 's middags met 'Broodje Cultuur' even uit de sleur te halen. "We organiseren binnenkort 'Broodje Cultuur' ook voor bedrijven. Zo kunnen ze met hun lunch in de zaal een voorstelling bekijken van een uur. De perfecte pauze", aldus Hesselink.
De films zijn nu elke middag om 15.00 uur bij Concordia te zien. De komende week zijn dat bijvoorbeeld Spike Lee’s maatschappelijk relevante film BlacKkKlansman, Maria by Callas over de beroemde operazangeres en The Children Act, waarin Emma Thompson uitblinkt als rechter.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.