Vooral ouderen in Schalkhaar blij met 'nazorg' na grote gasstoring

De dag na de gasstoring in Schalkhaar rijden busjes van Enexis kris-kras door het dorp. Monteurs beantwoorden vragen en bieden een helpende hand.

Bij de bejaarde mevrouw Jalink aan de Alferdinksweg wordt maandagochtend op die manier enige onrust over een gaslucht weggenomen. En wordt er voor gezorgd dat de kachel het weer doet, de verwarmingsketel wordt weer in werking gezet. "Nee, bang ben ik niet voor die gaslucht. Maar het is wel fijn als alles straks weer normaal is", zegt ze.

Slecht geslapen

Net als bij de buurvrouw is er sprake van onrust. Slecht geslapen bijvoorbeeld, na een middag en avond zonder gas. En veel gedoe. Niet kunnen koken onder meer en een alarmerende geluidswagen door de straten. Gelukkig zijn er veel buren die elkaar helpen en informeren over wat er aan de hand is.

Bij een 92-jarige zelfstandig wonende mevrouw aan de Oerdijk is het ongemak van het gezicht af te lezen. Wat heet: "Ik vond het heel vervelend en heel angstig", zegt ze. Knipperende lichtjes op de verwarmingsketel, een gasfornuis dat niet meer werkt. "Ik heb meteen de hoofdkraan dichtgedraaid en er met Enexis over gebeld, maar ik kan slecht horen."

Service

De gasstoring was gisteravond laat verholpen. In totaal hadden 2.200 huishoudens een middag en avond lang geen gas. Enexis houdt vandaag extra service-bussen in Schalkhaar om problemen op te lossen.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Schalkhaar gasstoring Nieuws
Deel dit artikel: