nieuws

Drie jaar cel en tbs met dwangverpleging voor brute verkrachting in Enschede

Drie jaar cel en tbs met dwangverpleging voor brute verkrachting in Enschede
Drie jaar cel en tbs met dwangverpleging voor brute verkrachting in Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
De rechtbank in Almelo heeft een negentienjarige Oldenzaler veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor de brute verkrachting van een Duitse studente in Enschede begin april dit jaar.
De studente werd midden in de nacht ter hoogte van hogeschool Saxion door de Oldenzaler van haar fiets getrokken. Ze werd meegesleept naar een grasveld bij de hogeschool, waar de man haar sjaal zo hard om haar keel trok dat ze sterretjes zag. Daarna werd ze verkracht.
Medewerkers van de Paaskermis in het Volkspark wisten haar uiteindelijk te redden. Ze hoorden het hulpgeroep en grepen in. De Oldenzaler ging er vervolgens vandoor.
Deskundigen gaven eerder aan dat de man ten tijde van de verkrachting in een psychose verkeerde, maar dat vindt de rechtbank onvoldoende bewezen. De man had wel last van psychoses, maar het is niet aangetoond dat dit ook zodanig speelde tijdens de verkrachting dat hij volledig ontoerekeningsvatbaar was, aldus de rechtbank.
Tegen de Oldenzaler was tien jaar celstraf geëist. De rechtbank Almelo vindt dat er een lange verplichte behandeling nodig is. De Oldenzaler moet het slachtoffer ruim 12.000 euro schadevergoeding betalen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.