nieuws

OM eist vijf jaar cel en tbs voor aanslag op ex-vrouw bij tankstation in Enschede

OM eist vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging
OM eist vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging © RTV Oost / Rogier van den Berg
Tegen de 64-jarige man die twee jaar geleden bij een tankstation in Enschede met een auto inreed op zijn ex-echtgenote en haar de keel doorsneed, eist het OM vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging. De vrouw overleefde het incident ternauwernood.
Een toevallige voorbijganger drukte de aanvaller terug in zijn auto en paste eerste hulp toe op het slachtoffer. De man zou het niet hebben kunnen verkroppen dat zijn echtgenote hem na jaren huwelijk verliet en een nieuwe vriend kreeg. 

Toevallig

De strafzaak tegen de man uit Den Haag loopt al geruime tijd. Eerder gaf de man aan dat hij toevallig in Enschede was, met zijn auto naar het tankstation aan de Haaksbergerstraat reed en daar plots geconfronteerd werd met zijn ex. Van schrik vergat hij te remmen. Dat hij de vrouw met een mes te lijf ging, weet hij niet meer.
"De aanleiding was geen ongeluk. Hij reed haar gewoon aan en sneed haar, op niet mis te verstane wijze, de keel van links naar rechts door", vertelde de officier van justitie. De officier acht een poging tot doodslag bewezen. 

'Ernstig gevaar'

De oorspronkelijk uit Iran afkomstige man is onderzocht door het Pieter Baan Centrum, dat tbs met dwangverpleging adviseert. De man zou nog steeds een ernstig gevaar voor zijn dochter en ex vormen. Volgens de officier van justitie bestaat het gevaar dat de man zich onttrekt aan toezicht bij een lichtere vorm van tbs en opnieuw toeslaat. 
Hij zou daarnaast zijn ex en haar vriend een schadevergoeding moeten betalen. Hoe hoog die is, werd niet bekend gemaakt in de rechtszaal. De vrouw zei in een slachtofferverklaring dat haar ex-man haar leven jarenlang ondraaglijk maakte. Het begon met een vuistslag en vervolgens kon ze niet ontkomen aan zijn greep.

'68 jaar cel'

Ze vroeg de rechters om de man 68 jaar cel op te leggen, de jaren die de man haar en haar dochter afnam met zijn gedrag. "Ik heb nu al angst voor de dag dat hij vrijkomt en mij gaat vermoorden."
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.