nieuws

Handhavers vinden betonbommen bij vliegveld Twente

Handhavers van de afdeling Openbare Ruimte van de gemeente Enschede hebben in de buurt van vliegveld Twente zogenoemde betonbommen gevonden.
De bommen zijn nooit gevuld geweest met springstof, maar met beton, zegt handhaver Ron Nijboer. "De bommen komen uit de Tweede Wereldoorlog en werden gebruikt om gaten in bijvoorbeeld een landingsbaan te maken." Zo kon een landingsbaan onbruikbaar worden gemaakt, zonder dat de bommen extra schade aanrichtten.

Opgegraven

Handhavers vonden de bommen langs de kant van een weg in een bosperceel bij het vliegveld. Nijboer vermoedt dat ze zijn opgegraven door een "milieufreak", die regelmatig in de omgeving zoekt naar plastic en puin in de grond.
Waar de bommen precies liggen, wil Nijboer niet zeggen. "We geven geen straatnaam want we willen geen last van snuffelaars die graag een bom in de tuin willen."

EOD

Omdat de betonbommen nauwelijks van explosieve bommen zijn te onderscheiden, heeft de gemeente de Explosieven Opruimingsdienst Defensie gevraagd om de bommen op te ruimen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.